2 Mayıs 2017 Salı

Bayatlamayan Poğaça Tarifi


KAÇ KİŞİLİK 24

Malzemeler

Hamuru için:
• 2 adet yumurta
• 2/4 su bardağı yoğurt
• 2/4 su bardağı zeytinyağı
• 4/5 su bardağı ılık süt
• 2/8 su bardağı ılık su
• 2/4 paket yaş maya (21 gram)
• 2/4 yemek kaşığı toz şeker
• 5,7 su bardağı un
• 2/4 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
• 600 gram az yağlı beyaz peynir
• 2/8 demet maydanoz
Üzeri için:
• 2 adet yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 tatlı kaşığı çörek otu

Nasıl Yapılır?
Hafif ılık olan su ve sütü daha geniş bir karıştırma kabına alın lütfen. Yaş olan maya ve toz olan şekeri ekleyip bir güzel karıştırdıktan sonra yaş mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin.

Yaş Maya tamamen eridikten daha sonra zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuz malzemelerini katın. Tüm malzemeyi elinizle bir güzel karıştırın.

Elekte elenmiş unu ve tuzu az az ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini nemli bir bezle kapatıp 50 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.

İç harç için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş az yağlı beyaz peynirle karıştırın. Arzu ettiğiniz baharatları ilave edin.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde açın. Orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar katıp yuvarlayarak kapatın.

Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz hamurların üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar bekletin.

Önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder