23 Ocak 2017 Pazartesi

Brokoli Kaşar Çorbası

Brokoli Kaşar Çorbası
Brokoli Kaşar Çorbası

1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 soğan, kıyılmış
1/4 fincan eritilmiş yağ
1/4 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 bardak tavuk suyu
1 1/2 fincan kaba doğranmış brokoli
1 su bardağı kesme havuç
1 sap kerevizi, ince dilimlenmiş
2 1/2 fincan kıyılmış keskin Çedar peyniri
Tuz ve öğütülmüş karabiber



Orta yüksek ısıda bir çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Soğan tereyağında yarı saydam oluncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kavrulur. Kenara koyun.

1/4 fincan eritilmiş tereyağı fırlatın ve orta-düşük sıcaklıkta büyük bir tencerede birlikte unlayın; Un un granüler dokusunu kaybedinceye kadar pişirin, unu yakma ihtimalini azaltmak için 1 ila 2 çorba kaşığı süt ilave edin, 3 ila 4 dakika.

Sürekli çalkalarken un karışımına yavaş yavaş süt dökün. Tavuk suyunu süt karışımına karıştırın. Biraz kaynatın; Un tadına gelinceye kadar pişirin ve karışım yaklaşık 20 dakika kadar koyulaştırın. Brokoli, havuç, sote soğan ve kerevizi ekleyin; Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin, yaklaşık 20 dakika.

Çedar peyniri eritene kadar sebze karışımına karıştırın. Tatlanmak için tuz ve biberle hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder